3 есенни рецепти за романтична вечеря

"Обичам есента - единствения сезон, който Господ сякаш е създал само заради красотата му" - Лий Мейнард

Есента е непредвидим сезон - един ден е щастлива и слънчева, а на следващия - тъжна и дъждовна. Наред с времето, настроението ни също е променливо, преминавайки през палитра от емоции. Въпреки това есента е изпълнена от красота, цветове, вкусове. Потопи се в тях с нашите 3 предложения за есенни рецепти и ги сподели с любимия човек за още по-магично преживяване.

1. Есенна салата с круша и кашу


Тази салата е перфектната комбинация между сладко и солено, символизирайки двете лица на есента. За приготвянето ѝ ще са ти необходими: 1 средна тиква, нарязана на кубчета, 1 средна круша, 400 гр микс зелени салати, 80 гр нар, 70 гр печено кашу Гривас, сол, чили на прах и канела по желание.

Нарежи тиквата на кубчета, махни семките и я изпечи, докато омекне. Остави я да изстине. Когато тиквата е готова, сложи я в голяма купа, заедно с останалите съставки. Приготви дресинг от 3 с.л. ябълков оцет, 1 с.л. дижонска горчица, 1 с.л. мед, 3 с.л. зехтин, сол и пипер на вкус. Смеси всички продукти и ги добави към салатата. Разбъркай добре.

2. Фусили с тиква и бекон


Пастата е храна за всеки сезон и сега се превръща в чудесната есенна рецепта. За да я приготвиш, ще ти трябват: 160 гр бекон на кубчета, 750 гр тиква на кубчета, 350 гр фусили, 100 гр спанак, 3 скилидки чесън, 1 ½ с.л. зехтин, 50 гр бадеми Гривас, нарязани на ситно, пресен розмарин, чили по желание и пармезан за сервиране.

Изпържи бекона в тиган за 5 – 8 минути или докато стане хрупкав. Остави мазнината и добави зехтина, тиквата, пресния розмарин, чесъна и чилито. Покрий с капак и готви до омекването на тиквата (ок. 25 минути). Разбърквай периодично. През това време сложи вода да заври и приготви пастата. Когато е готова, добави 1 – 2 лъжици от водата ѝ към тиквата.

Смеси пастата и тиквата, добави спанака и разбъркай. Когато сервираш, прибави бекона, бадемите и настъргания пармезан.

3. Клафути с круши и лешници


Клафути е печен френски десерт, приготвян с плодове. Топло и сладко, направено с круши, това клафути ще направи всеки есенен ден приятен. Ето и необходимите съставки: 45 гр печени лешници Гривас, 30 гр брашно, 4 средни яйца + 2 жълтъка, 150 гр кафява захар, 200 мл мляко, 300 мл сметана, 3 зрели круши, 2 ч.л. ванилия.

Загрей фурната на 180 градуса и междувременно смели лешниците в кухненски робот. Когато са фино смлени, добави брашното, яйцата и жълтъците, захарта, млякото, сметаната и ванилията. Разбъркай до получаването на гладка смес.

Нарежи крушите и ги подреди в тавичка с размери 26х33 см. Отгоре изсипи сместа и запечи за 30 – 35 минути.

Нарежи 25 гр печени лешници Гривас и поръси върху вече готовото клафути. Добави и пудра захар. Остави десерта да изстине леко и го сервирай топъл с крем фреш или йогурт.

Допълни романтичната атмосфера с подходящ плейлист и се наслади на страхотна вечер с любимия човек! Всички необходими ядки за направата на рецептите ще откриеш в нашия онлайн магазин. Не забравяй, че доставката над 27,50лв. е безплатна ;)


Поръчай си Печени бадеми за вкъщи

С безплатна доставка при поръчка над 27,50 лв.

18 лв за пакет от 500 гр

Поръчай онлайн

Виж още от нашите здравословни продукти

    Магазин
    Количка
    Количката ви е празна.