Бързи рецепти за снак
В категория Интересно
Публикувана на 16 Май
Шоколадови мъфини с червено цвекло

Нужни съставки:

2ч.ч. брашно
½ ч.л. бакпулвер
⅓ ч.ч. какао на прах
¾ ч.ч. кафява захар
300 г червено цвекло, обелено, настъргано на едро ренде
¾ ч.ч. мляко
⅓ ч.ч мазнина по избор
2яйца
1 ч.л.есенция от ванилия
200гчерен шоколад, нарязан на едро
100гПечени ядки за сладко-солен вкус

Време на приготвяне:

45 мин

Порции:

4

Порции:

4
 

Как да го приготвиш? -Загрей фурната на 200С/180С с вентилатор и подготви формичките за мъфини (около 18). -Смеси брашното, бакплувера, какаото и захарта в купа. Добави настърганотоцвекло. Разбъркай добре и направи кладенче в центъра. -Разбий млякото, олиото, яйцата и ванилията заедно в друга купа. -Добави към сместа с брашно. Разбъркай и сложи ½ от шоколада, както и натрошените ядки. -Разпредели сместа равномерно във формичките. Поръси с останалия шоколад. -Печи между 15-18 минути или докато се стегнат на пипане. Остави да престои във формите за 5 минути. Подреди в кутия и Voila!

Фатуш с червен боб, билки и нар

Нужни съставки:

Половин пакетПита Лимец
2с.л. зехтин
1⁄2 ч.л. смлян кимион
1 консерва червен боб
1 връзка прясна мента, нарязана на едро
1 връзка магданоз, нарязан на едро
3⁄4 ч.ч. семена от нар
4червени репички, тънко нарязани
1 главачервен лук, нарязан на тънки филийки
1бр.сок от лимон
1⁄2 ч.л.сумак
Щипкасол
1 с.л.кисело мляко за сервиране

Време на приготвяне:

15 мин

Трудност:

1/5

Порции:

4
 

Как да го приготвиш? -Отвори консервата с червен боб, излей течността и измий бобчетата. Нарежи ги на едро. Прехвърли в голяма купа. -Разбъркай заедно с ¼ ч.ч. зехтин, ментата, магданоза, семената от нар, репичките, лука и лимоновия сок. Добави кимона, сумака и малко сол. Увери се, че всичко е добре смесено. -Прехвръли в кутия с капак и вземи заедно с пакет Пита Лимец, за да намажеш.

Печено бри с медено грозде

Нужни съставки:

1бр.Сирене Бри
1 ч.ч. червено грозде без семки
1 с.л. чист мед
½ с. л ябълков оцет
Щипка морска сол

Време на приготвяне:

25 мин

Трудност:

2/5

Порции:

2
 

Как да го приготвиш? -Загрей фурната до 180C. Разопаковай сиренето Бри и го постави в подходяща за фурната тавичка. Пече се около 12 минути. -Докато сиренето се пече, имаш достатъчно време да приготвиш гроздовата “заливка”. Добави гроздето, меда, оцета и солта в малка тенджера. Постави на котлон на средна температура. Покрий с капак и готви, докато гроздето леко омекне (около 6-10 минути). Разбърквай от време на време. Отвори тенджерата и готви, докато сиропът се сгъсти (около 2 минути). -Докато всичко е горещо, внимателно покрий сиренето Бри с медното грозде и орехите. Леко разтопеното сирене е чудесен дип за чипса от лимец.

Пикантно-сладки пуканки

Нужни съставки:

¼ ч.л. лют червен пипер на прах
½ ч.лканела
1 с.л. сироп от агаве или мед

Време на приготвяне:

2 мин

Трудност:

1/5

Порции:

2
 

Как да го приготвиш? -Тази рецепта е толкова лесна, че дори няма необходимост от съдове. Отвори пакет пуканки със сол. Поръси с подправките, а след това залей със сиропа от агаве. -Затвори пакета и разтърси добре, за да се смеси всичко. От нищо - нещо.

Пробва ли някоя от рецептите? Сподели с нас и ни тагни в Instagram - @grivasnuts


Поръчай си Чипс от Лимец за вкъщи

Безплатна доставка за поръчки над 27,50лв.

27,50лв за кашон от 15 бр.

Поръчай онлайн

Виж още от нашите здравословни продукти

Магазин
Количка
Количката ви е празна.