Бързи рецепти за снак
В категория Интересно
Публикувана на 16 Май
Шоколадови мъфини с червено цвекло

Нужни съставки:

2ч.ч. брашно
½ ч.л. бакпулвер
⅓ ч.ч. какао на прах
¾ ч.ч. кафява захар
300 г червено цвекло, обелено, настъргано на едро ренде
¾ ч.ч. мляко
⅓ ч.ч мазнина по избор
2яйца
1 ч.л.есенция от ванилия
200гчерен шоколад, нарязан на едро
100гПечени ядки за сладко-солен вкус

Време на приготвяне:

45 мин

Порции:

4

Порции:

4
 

Как да го приготвиш? -Загрей фурната на 200С/180С с вентилатор и подготви формичките за мъфини (около 18). -Смеси брашното, бакплувера, какаото и захарта в купа. Добави настърганотоцвекло. Разбъркай добре и направи кладенче в центъра. -Разбий млякото, олиото, яйцата и ванилията заедно в друга купа. -Добави към сместа с брашно. Разбъркай и сложи ½ от шоколада, както и натрошените ядки. -Разпредели сместа равномерно във формичките. Поръси с останалия шоколад. -Печи между 15-18 минути или докато се стегнат на пипане. Остави да престои във формите за 5 минути. Подреди в кутия и Voila!

Фатуш с червен боб, билки и нар

Нужни съставки:

Половин пакетПита Лимец
2с.л. зехтин
1⁄2 ч.л. смлян кимион
1 консерва червен боб
1 връзка прясна мента, нарязана на едро
1 връзка магданоз, нарязан на едро
3⁄4 ч.ч. семена от нар
4червени репички, тънко нарязани
1 главачервен лук, нарязан на тънки филийки
1бр.сок от лимон
1⁄2 ч.л.сумак
Щипкасол
1 с.л.кисело мляко за сервиране

Време на приготвяне:

15 мин

Трудност:

1/5

Порции:

4
 

Как да го приготвиш? -Отвори консервата с червен боб, излей течността и измий бобчетата. Нарежи ги на едро. Прехвърли в голяма купа. -Разбъркай заедно с ¼ ч.ч. зехтин, ментата, магданоза, семената от нар, репичките, лука и лимоновия сок. Добави кимона, сумака и малко сол. Увери се, че всичко е добре смесено. -Прехвръли в кутия с капак и вземи заедно с пакет Пита Лимец, за да намажеш.

Печено бри с медено грозде

Нужни съставки:

1бр.Сирене Бри
1 ч.ч. червено грозде без семки
1 с.л. чист мед
½ с. л ябълков оцет
Щипка морска сол

Време на приготвяне:

25 мин

Трудност:

2/5

Порции:

2
 

Как да го приготвиш? -Загрей фурната до 180C. Разопаковай сиренето Бри и го постави в подходяща за фурната тавичка. Пече се около 12 минути. -Докато сиренето се пече, имаш достатъчно време да приготвиш гроздовата “заливка”. Добави гроздето, меда, оцета и солта в малка тенджера. Постави на котлон на средна температура. Покрий с капак и готви, докато гроздето леко омекне (около 6-10 минути). Разбърквай от време на време. Отвори тенджерата и готви, докато сиропът се сгъсти (около 2 минути). -Докато всичко е горещо, внимателно покрий сиренето Бри с медното грозде и орехите. Леко разтопеното сирене е чудесен дип за чипса от лимец.

Пикантно-сладки пуканки

Нужни съставки:

¼ ч.л. лют червен пипер на прах
½ ч.лканела
1 с.л. сироп от агаве или мед

Време на приготвяне:

2 мин

Трудност:

1/5

Порции:

2
 

Как да го приготвиш? -Тази рецепта е толкова лесна, че дори няма необходимост от съдове. Отвори пакет пуканки със сол. Поръси с подправките, а след това залей със сиропа от агаве. -Затвори пакета и разтърси добре, за да се смеси всичко. От нищо - нещо.

Пробва ли някоя от рецептите? Сподели с нас и ни тагни в Instagram - @grivasnuts


Поръчай си Чипс от Лимец за вкъщи

Безплатна доставка за поръчки над 27,50лв.

27,50лв за кашон от 15 бр.

Поръчай онлайн
Магазин
Количка
Количката ви е празна.