Защо българският лимец е суперхрана?

"Нека храната ви бъде лекарство и лекарството - храна!" - Хипократ

Ситуацията е пандемична и това провокира много от нас да търсим в аптеките витамини, за да подсилим организма си и да се защитим от вируса. Истината за витамините е, че са по-ефикасни, когато се приемат чрез храната. Днес, по-актуални от всякога, станаха СУПЕРХРАНИТЕ. Масово се хвърлихме към био щандовете и щандовете с плодове и зеленчуци. Превърна ли се храната в лекарството срещу грипа? Е, не всичко е в лимоните и джинджифила...

Целта на тази статия е да ви напомним отново за една древна култура, която е непозната за повечето хора или не е приета с нужната сериозност - лимецът. Като една от най-древните житни култури, той е труден за обработка, но сравнен с другите притежава повече полезни хранителни свойства. Именно с тази суперхрана създадохме и новия чипс.

Какво съдържа лимеца?


Лимецът е култура, която не подлежи на третиране с изкуствени препарати и химикали. Интересното тук е, че дори засаден в неблагоприятна почва, той не поема вредните вещества от нея. “Защо не се третира?”... Първоизточник на пшеницата, лимецът е изключително здраво растение, което не се нуждае от допълнителна човешка намеса и не съдържа холестерол. За разлика от пшеницата, която е киселинна храна, той е алкална - чрез консумацията му човек си набавя нужното количество цинк, манган, желязо и други основополагащи микроелементи. Изключително полезен този вид жито играе важна роля в борбата с различни заболявания и може да балансира менюто за деня, като добави към него нужните фибри. В сравнение с други житни култури, лимецът има високо съдържание на селен, мазнини, белтъчини, фосфор както и витамини от групите А и В.

Селенът и неговото влияние


Доказано е безспорното превъзходство на лимеца по отношение съдържанието на естествени антиоксиданти и така важният селен. Екип учени констатира, че значителни количества селен се натрупват в зърната едрозърнест лимец, а високото му съдържание в корените, благоприятства за засяването на последващи култури.
Защо селенът е така важен за нормалното развитие и функциониране на организма?
Той има свойството да “чисти” токсичните метали, действа като мощен антиоксидант и помага за борба с щетите, причинени от свободните радикали. Приемът на селен е от екзистенциална важност за нормалното човешко функциониране - ниският му прием води до редица здравословни нарушения, намалена плодовитост и понижена имунна система.

Защо създадохме Чипс от Лимец?


Още преди години хората са разбрали за многобройните му положителни свойства и характеристики и са го култивирали успешно. Ето затова новият чипс е направен изцяло от лимец. Цел номер едно на Grivas беше създаването на абсолютно натурален, пълнозърнест продукт с високо съдържание на фибри. Чипсът от Лимец съдържа повече от 10 грама протеин иначе казано над 21% от препоръчителния дневен прием. Той се приготвя с технологията на експандиране, която позволява зърното да се изпука на висока температура БЕЗ пържене. Добавеният към него зехтин завършва прекрасната здравословна симфония за небцето.

Ние от Grivas създадохме нов тренд сред снаксовете, за да допълним менюто на хората по един лесен по-здравословен начин. Чипсът от лимец е едно иновативно, но и същевременно достатъчно хранително допълнения към дневното меню. Подходящ заместител на крутоните в салатата, питателна закуска, перфектна разядка с чаша вино.

Помислихме и за удобството и сигурността на нашите потребители. Възползвайте се от безплатната ни доставка и си поръчайте чипс за вкъщи. А сега - експериментирайте и покорете нови хранителни върхове!


Поръчай си чипс за вкъщи

Всички поръчки са с безплатна доставка до вашата врата.

27,50лв за кашон от 15бр.

Поръчай онлайн
Магазин
Количка
Количката ви е празна.