Лимецът като основна съставка в нашия чипс

Лимецът е култура, която не подлежи на третиране с изкуствени препарати и химикали. Дори засаден в неблагоприятна почва, той не поема вредните вещества от нея. Лимецът е изключително здраво растение, което не се нуждае от допълнителна човешка намеса и не съдържа холестерол. За разлика от пшеницата, която е киселинна храна, той е алкална - чрез консумацията му човек си набавя нужното количество цинк, манган, желязо и други основополагащи микроелементи.


 

Морска сол Чипс от лимец с морска сол - Гривас Паприка Чипс от лимец с паприка - Гривас Пица Чипс от лимец с пица - Гривас Сметана и лук Чипс от лимец със сметана и лук - Гривас Поръчай сега

Селенът в лимеца

Доказано е безспорното превъзходство на лимеца по отношение съдържанието на естествени антиоксиданти и така важният селен. Екип учени констатира, че значителни количества селен се натрупват в зърната едрозърнест лимец, а високото му съдържание в корените, благоприятства за засяването на последващи култури.
parallax background
Създаден от 100% български лимец

Чипсът е направен изцяло от лимец, закупен от български земеделски производители, които са контролирани от екипа ни от засаждането до събирането на реколтата. При приемане на лимеца, той преминава строг контрол по качеството, за да бъде одобрен за употреба за производство на чипс. Критериите, на които трябва да отговоря са: външен вид, сърцевина, влага, едрина и плътност.


Как го приготвяме?
Вкусна рецепта с Чипс от Лимец
Чипсът от лимец не е само, за да хрупаме по време на някое риалити или сериал. Включете го и в ежедневното си меню. Като източник на фибри, можете да го добавите към вашата салата за обяд или вечеря. Лесно е, няма рецепта. Важно е да е вкусно и цветно - салата :)

1.

Рецепта за салата

+ макронутриенти

Виж сега

2.

Снак закуска

+ макронутриенти

Виж сега

3.

Гурме разядка

+ макронутриенти

Виж сега

4.

Редена салата

+ макронутриенти

Виж сега
Защо създадохме Чипс от Лимец?

Целта беше създаването на абсолютно натурален, пълнозърнест продукт с високо съдържание на фибри. Чипсът съдържа повече от 10 г. протеин или над 21% от препоръчителния дневен прием.По-високо съдържание има и на желязо, мед, манган, магнезий, фосфор, калий, цинк, селен, ниацин, тиамин, витамин В6 и фолиева киселина.

Технология на приготвяне – експандиране

Чипсът се приготвя с технологията на експандиране, която позволява зърното да се изпука на висока температура БЕЗ пържене. Добавеният към него Extra virgin зехтин завършва прекрасната здравословна симфония за небцето.


 

Последвайте ни и в социалните мрежи

Източник на добри рецепти, здравословна храна и lifestyle.


Най-актуалното за ядките и чипса от нашия блог

Магазин
Количка
Количката ви е празна.