Единствената диета за трайно отслабване

"Успехът се определя от ежедневните ти избори и навици."

Ако се надявате да намерите поредния режим за отслабване тук, обещаващ феноменални резултати за 2 седмици, ще трябва да ви разочароваме. Ние не вярваме в краткосрочните диети, а в дългосрочните навици. Именно те ни помагат да постигнем баланс. Винаги сме държали на качествената храна, даваща позитиви на организма ни, защото вярваме, че здравето идва отвътре. В настоящата статия ще ви дадем насоки за трайно и здравословно отслабване без лишения.

1. Постоянство срещу временни резултати


Диетите предлагат временни резултати заради нездравословния начин на отслабване. Чрез навика да се храним здравословно не само ще свалим килограми, но и ще подобрим здравето си. Плодовете, зеленчуците, ядките, зърнените култури и месото съдържат редица полезни вещества, отговорни за правилното функциониране на организма. Освен това засищат много повече от преработените храни и имат по-малко калории. Например един 100-грамов шоколад има около 500 калории, колкото в около 300-грамова порция от нашия постен овчарски пай!

Една от най-успешните стратегии за балансирано хранене е 80/20. Това означава, че 80% от времето се храним с цели, непреработени храни, а през останалите 20% си позволяваме изкушенията, без които не можем (в умерени количества). Така не се чувстваме лишени, а напротив – щастливи сме, че сме намерили златната среда.

2. Движение срещу застояване


Някои диети включват препоръки за упражнения, други – не. И в двата случая се стига до загуба на мускулна маса. Когато сме в калориен дефицит, не приемаме достатъчно протеин и не се движим редовно, е по-вероятно да загубим от мускулна маса. Противно на очакванията, мечтаният „стегнат“ и „тонизиран“ външен вид се постига точно с по-високия процент мускули.

Когато се храним балансирано и сме активни всеки ден, укрепваме мускулатурата си и има много по-голям шанс да сваляме килограми от мазнините

3. Осъзнатост срещу нереалистични очаквания


Множество диети и детокс планове обещават не само сваляне на килограми, но и стопяване на определени зони - „Диета за плосък корем“, „свали мазнините по бедрата“ и т.н. Истината е, че няма как да знаем или да определим обиколките на кои области ще се намалят първо. Това зависи изцяло от генетичната предразположеност. Някои хора свалят по-бързо мазнините в горната част на тялото, други – в долната. Тук отново идват на помощ балансираното хранене и редовните тренировки. Те ще ви помогнат да постигнете много по-голям и дълготраен ефект върху проблемните си зони (макар че ще трябва да бъдете най-търпеливи с тях). Постоянството е ключово за постигането на резултатите, за които винаги сте мечтали. Затова се откажете от диетите и започнете да работите върху създаването на здравословни навици!

Диетите изискват прекалено висока цена за незначителните резултати, които могат да предложат. Вместо да затормозявате организма и психиката си с изтощителни лишения, изградете една по-добра версия на себе си, хранейки се здравословно и спортувайки. Ние продължаваме да доказваме, че полезната храна може да бъде вкусна и вярваме, че спортът е забавление и здраве!


Поръчай си Пита Лимец за вкъщи

Всички поръчки са с безплатна доставка до вашата врата.

17лв за кашон от 12бр.

Поръчай онлайн
Магазин
Количка
Количката ви е празна.