Най-подходящата храна за из път

"Няма по-искрена любов от любовта към храната... и пътуването."

Пътуването и храната си приличат. Те ни сближават, впечатляват и изграждат. Свързани са неизменно - пътуването е храна (за душата), както храната е пътуване (за сетивата). Но коя е най-подходящата храна за из път?

Планирането на всеки вид пътуване - било то разходка в планината, дълъг път с кола или самолет - винаги включва храна. Тя обаче трябва да:

⦁ ни даде бърза енергия;

⦁ е висока на хранителни вещества;

⦁ е удобна за носене;

⦁ е издръжлива в различни условия;

⦁ е, разбира се, вкусна.

Ето някои от най-подходящите храни, с които може да се “запасиш” по време на път:

1. Ядки


Ядките са богати на множество полезни хранителни вещества. Те са чудесна комбинация между мазнини, протеин и фибри, която е вкусна и засищаща. Ядките съдържат коензима Q10 и Омега-3 мастни киселини, отговорни за производството на енергия. От своя страна, протеините в ядките са отговорни за продължителното чувство за ситост.

Освен всички здравословни ползи, ядките са пакетирани в здрави, леки и малки по обем опаковки. Това ги прави изключително удобни за носене във всеки вид чанта от дамския клъч, чак до туристическата раница. Също така ядките не се влияят от крайни метеорологични условия и са трайни.

2. Чипс от Лимец и Пита Лимец


Лимецът е въглехидрат, който предоставя на тялото бърза енергия. Той съдържа рибофлавин, фосфор и тиамин - все вещества, каращи ни да се чувстваме енергични. Те участват в превръщането на протеина, въглехидратите и мазнините от храната, която консумираме, в енергия.

Нашите Чипс от Лимец и Пита Лимец са направени от 100% български лимец. Пакетирани са в издръжлива защитна опаковка и са устойчиви на различен климат. Пакетите от 100 г са подходящи както за разходка в планината, така и за всякакъв вид пътуване.

3. Чипс от Царевица


Царевицата има високо съдържание на нишесте, което поддържа стабилни нива на енергия. Тъй като е сложен въглехидрат, то засища за по-дълъг период от време, за разлика от рафинираните въглехидрати (всички преработени храни).

Чипс от Царевица е създаден от 100% българска царевица и е експандиран, а не пържен (при приготвянето му не е използвана мазнина). Ние добавяме зехтин екстра върджин, за да подобрим вкуса и да добавим полезни мазнини към Чипс от Царевица. По този начин той се превръща в балансиран снак, съдържащ всички основни хранителни вещества - въглехидрати, протеини и мазнини.

Храната за следващото пътуване вече е планувана! Ами дестинацията? Ще ти дадем две не толкова популярни предложения за нея:

Връх Джано, Пирин


Ниво на трудност: лесно към средно

Връх Джано се намира в Северен Пирин, между седловината Демиркапия и връх Ченгелчал. Разположен на 2668 м.н.в., от връх Джано се разкрива прекрасна гледка към едни от най-големите езера в планината - Кременските. Най-краткият път към върха е от хижа Безбог, до която може да се стигне с лифт. От там се поема в посока Поповото езеро, като теренът е лесен и приятен за преминаване. Най-трудното изкачване е към самия връх Джано, което обаче продължава около 30-тина минути.

Екопътека Боров камък


Ниво на трудност: трудна

Екопътека Боров камък (позната оше като Врачанска екопътека) започва в покрайнините на село Згориград. Тя води до един от най-високите водопади в България - Боров камък, а по пътя към него се минава през още няколко водопада. На места пътеката е стръмна, но добре укрепена.

Избери си дестинация за следващия уикенд, поръчай здравословни ядки или Чипс от Лимец и Чипс от Царевица и стягай багажа за приключението!


Поръчай си Пита Лимец за вкъщи

Всички поръчки са с безплатна доставка до вашата врата.

17 лв за кашон от 12 бр.

Поръчай онлайн

Виж още от нашите здравословни продукти

    Магазин
    Количка
    Количката ви е празна.