Лимецът като основна съставка в Пита Лимец
Лимецът е култура, която не подлежи на третиране с изкуствени препарати и химикали. Дори засаден в неблагоприятна почва, той не поема вредните вещества от нея. Лимецът е изключително здраво растение, което не се нуждае от допълнителна човешка намеса и не съдържа холестерол. За разлика от пшеницата, която е киселинна храна, той е алкална - чрез консумацията му човек си набавя нужното количество цинк, манган, желязо и други основополагащи микроелементи.
Цена: 17.59 лв.
с високо съдържание на фибри
Развнява се на 30% от дневния пепоръчителен прием.
Съдържа 13г протеин на 100гр продукт, което е по-високо съдържание от лещата. Също така това се явява 21% от дневния препоръчителен прием.
Селенът в лимеца
Създаден от 100% български лимец
В днешно време пшеницата бива отглеждана с пестициди, а в хляба се слагат голямо количество мая, сол и изкуствени добавки. Съставът на Пита Лимец е напълно натурален – 100% чист български лимец. С нея можете да се наслаждавате на любимите традиционни вкусове, грижейки се за здравето си.
Заменете добре познатия хляб с Пита Лимец. Освен с по-чист състав, тя е и с по - ниско съдържание на глутен, с високо съдържание на фибри (10 гр) и протеин (13 гр за 100 гр продукт).
Вкусни рецепти с Пита Лимец
Можеш да изтеглиш нашата безплатната електронна книга с рецепти и да вземеш най-доброто от здравословното и вкусно хапване!
Защо създадохме Пита Лимец?
Пита от лимец не е само, за снакване между храненията или в по средата на динамичен работен ден. Включете го и в ежедневното си меню. Като източник на фибри, можете да го добавите към вашата салата, вечеря или вкусно сладко изкушение. Лесно е, няма рецепта. Важно е да е вкусно и цветно :)
Технология на приготвяне – експандиране
Питата приготвяме по метода на експандирането – лимецът се изпуква на много висока температура, без нужда от добавяне на мазнина по време на процеса. Пита Лимец доказва, че здравословното е вкусно! Тя е подходяща за всяка твоя любима комбинация за намазване.
Най-актуалното за ядките и чипса от нашия блог