Лимецът като основна съставка в Пита Лимец

Лимецът е култура, която не подлежи на третиране с изкуствени препарати и химикали. Дори засаден в неблагоприятна почва, той не поема вредните вещества от нея. Лимецът е изключително здраво растение, което не се нуждае от допълнителна човешка намеса и не съдържа холестерол. За разлика от пшеницата, която е киселинна храна, той е алкална - чрез консумацията му човек си набавя нужното количество цинк, манган, желязо и други основополагащи микроелементи.


 

Морска сол Пита Лимец със седем супер семена - Гривас Паприка Пита Лимец с чиа и киноа - Гривас Пица Пита Лимец със слънчогледови семена - Гривас Сметана и лук Пита Лимец от 100% български лимец - Гривас Поръчай сега

Селенът в лимеца

Доказано е безспорното превъзходство на лимеца по отношение съдържанието на естествени антиоксиданти и така важният селен. Екип учени констатира, че значителни количества селен се натрупват в зърната едрозърнест лимец, а високото му съдържание в корените, благоприятства за засяването на последващи култури.
parallax background
Създаден от 100% български лимец

В днешно време пшеницата бива отглеждана с пестициди, а в хляба се слагат голямо количество мая, сол и изкуствени добавки. Съставът на Пита Лимец е напълно натурален – 100% чист български лимец. С нея можете да се наслаждавате на любимите традиционни вкусове, грижейки се за здравето си.

Заменете добре познатия хляб с Пита Лимец. Освен с по-чист състав, тя е и с по - ниско съдържание на глутен, с високо съдържание на фибри (10 гр) и протеин (13 гр за 100 гр продукт).


Прочети повече
Вкусни рецепти с Пита Лимец
Можеш да изтеглиш нашата безплатната електронна книга с рецепти и да вземеш най-доброто от здравословното и вкусно хапване!
Защо създадохме Пита Лимец?

Пита от лимец не е само, за снакване между храненията или в по средата на динамичен работен ден. Включете го и в ежедневното си меню. Като източник на фибри, можете да го добавите към вашата салата, вечеря или вкусно сладко изкушение. Лесно е, няма рецепта. Важно е да е вкусно и цветно :)

Технология на приготвяне – експандиране

Питата приготвяме по метода на експандирането – лимецът се изпуква на много висока температура, без нужда от добавяне на мазнина по време на процеса. Пита Лимец доказва, че здравословното е вкусно! Тя е подходяща за всяка твоя любима комбинация за намазване.


 

Последвайте ни и в социалните мрежи

Източник на добри рецепти, здравословна храна и lifestyle.


Най-актуалното за ядките и чипса от нашия блог

Магазин
Количка
Количката ви е празна.