Организирай вкусен и здравословен брънч с приятели вкъщи!
Кой не е почитател на брънча? Онзи прекрасен ритуал от уикенда, в който се събирате с приятели, хапвате вкусна храна, забавлявате се и не бързате за никъде.
Думата "брънч" е комбинация от английските breakfast (закуска) и lunch (обяд). Брънчът възниква в Англия през 19-ти век и се популяризира в САЩ през 30-те години на миналия век. Прието е да се сервира по всяко време преди 14:00 ч.
В настоящата статия ще ти предложим рецепти за 3 вкусни дипа, с които да впечатлиш гостите на следващия брънч вкъщи.
Сложи 1 консерва измит и отцеден нахут, 2 с.л. сусамов тахан, 2 скилидки чесън, сока от 1/2 лимон, 2 с.л. зехтин, щипка кимион и сол на вкус в кухненски робот или блендер. Блендирай до получаването на хомогенна смес. Добави малко вода, ако сместа е прекалено гъста.
Обели 1 голяма краставица и отстрани средната част със семките. Настържи я и я отцеди от излишната вода. Сложи я в купа и към нея добави 500 гр цедено кисело мляко, 2 скилидки чесън, 1 с.л. лимонов сок, 4 листа мента, 4 листа джоджен и сол на вкус. Разбъркай добре и когато е готово, полей със зехтин.
Обели два броя авокадо и отстрани костилките. Намачкай до получаването на пюре. Нарежи 1 лук, 1 домат и 2 скилидки чесън на ситно. Овкуси със сока на 1 лайм и сол на вкус.
Сложи хумуса, дзадзикито и гуакамолето в три отделни купички. Сервирай с Чипс от Царевица с Морска сол или Натурален вкус, за да направиш брънча още по-вкусен и здравословен!
В нашата блог статия "5 нетрадиционни рецепти за постите" ще намериш два варианта за веган разядки, които може да добавиш към брънча. Открий ги тук.
Планира ли вече кога ще организираш следващия брънч?
Всички поръчки са с безплатна доставка до твоята врата.