Ядките - съкровищница на полезни вещества

"Най-здравословната храна е вкусната." - Венцеслав Константинов

Често хората хапват ядки по няколко повода - събиране с приятели, бира в парка, междинно хапване или просто от скука. Знаехте ли, че особено в ситуацията, в която се намираме, ядките могат да ви бъдат от първа необходимост? Замисляли ли сте се някога колко полезни вещества се съдържат в тази малка на размери суперхрана? Днес ще ви дадем отговора на този и на още важни въпроси.

Положителните свойства на ядките


Есенциална съставка към сутрешното смути, супер подходящо за следобедна закуска, незаменима част от домашните маски за красота - приложенията на ядките са безброй. Съдържащите се в тях множество минерали, витамините А, Е и В, както и част от микроелементите - калций, фосфор, желязо и калий, превръщат всички видове ядки в суперхрана. Коя е другата суперхрана можете да научите тук. Множеството проведени изследвания през годините доказват, че ежеседмичната консумация на 100 грама ядки намалява с до 30% риска от разширени вени, анемия и други здравословни проблеми. Редовното хапване на ядки, освен изключително вкусно, се оказва и доста полезно - те съдържат голямо количество антиоксиданти, подпомагащи превенцията на някои ракови заболявания.

Колкото повече Селен, толкова по-здравословно


Доказано е, че селенът, набавен от растителни продукти, се усвоява по-добре и по-качествено от организма в сравнение с този, който се съдържа в животинските. В този ред на мисли няма как да не сте чували или опитвали “златната мина”, богата на витамин В - слънчогледовите семки. А какво по-хубаво от тройно по-големите и вкусни семки Grivas XXXL, специално внесени от Аржентина? Консумацията на само шепа от тях дневно набавя над 17% от необходимите фолиати на организма. Прекрасен източник на така важния селен - съдържащ много витамини, микроелементи и есенциални мастни киселини. Приема на слънчогледови семките набавя над 26% от нужната дневна доза.

Ядките - противници на грипа


Дойде и най-важната част - “Как ядките се превръщат в защитна бариера срещу вирусите?" В разнищването на този въпрос заимствахме ценните съвети на проф. Диана Йонова - специалист в областта.

Доказана е връзката между бързото разпространение на РНК-вирусите (размножават се посредством ДНК) и дефицита на селен в организма. Драстично занижената консумация на храни, богати на белтъчини и неблагоприятният климат са основните причини, които довеждат до бързото изчерпване на селеноензимните антиоксиданти. Селеновият дефицит се оказва първостепенната причина за светкавичното размножаване и мутация на РНК-вирусите. Какво е решението? Специалисти съветват приемането на от 50 до 100 микрограма селен веднъж дневно в продължителност на 1 месец. Нашият съвет пък е да се стремите по-често да включвате ядките в дневното си меню не просто, защото са вкусни, но и защото са изключително полезни, както сами се убедихте. Ядки Гривас предлага богато разнообразие от вкусни и качествени ядки - сурови, печени, пържени - за всеки вкус!

Не губете повече време в размишления какво да правите с цялото свободно време, което имате. Сега е най-подходящият момент, в който да обърнете внимание на храните, които приемате и да подобрите ежедневната си диета. Вече дори не е нужно да излизате навън, защото ние доставяме до твоята врата с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Не подценявайте полезните свойства, които ядките съдържат - консумирайте ги с наслада и удоволствие!


Поръчай си сурови ядки за вкъщи

Всички поръчки са с безплатна доставка до вашата врата.

В единичен пакет или кашон с 20 бр.

Поръчай онлайн
Магазин
Количка
Количката ви е празна.